Mira och farfar Åke

I en tråkig lägenhet sitter en sur farfar. Det enda han gör är att gunga i sin gungstol och titta på TV dagarna i ända. Men så en dag ringer det på dörren och in skuttar barnbarnet Mira. Hon vänder upp och ner på Åkes stillsamma tillvaro med sina lekar. Till slut glömmer farfar sin malande TV och dras mot sin vilja in i de klassiska sagornas värld. Tråkiga Åkes mörka rum förvandlas till en varm och glad plats som bjuder med oss på ett magiskt äventyr.
Teater Sesams klassiska småbarnsföreställning som överbygger generationsgränser och väcker nyfikenheten hos ung som gammal återuppstår på Sesams scen.

MEDVERKANDE

MANUS / REGI: NASRIN BARATI SCENOGRAFI: RÅGER JOHANSSON, NASRIN BARATI ILLUSTRATION: HENNING CEDMAR BRANDSTEDT FIGURTILLVERKNING: NASRIN BARATI TEKNIKER: ROBERT CARLSSON
KOMPONIST: PATRIK RYDBERG REGISASSISTENT: TONE HELLY-HANSEN.
SKÅDESPELARE FÖRSTA SPELPERIOD: CHRISTER FJÄLLSTRÖM, SARA AHLBERG SKÅDESPELARE ANDRA SPELPERIOD: HARRY GOLDSTIEN, KARIN GILLBERG SKÅDESPELARE TREDJE SPELPERIOD: MYRA NEANDER, NICKLAS MÖLLER

 

”Jag blir rörd och glad av den generösa kvalitet och proffsighet som Dockteater Sesam bjuder publiken på. För seriös konst är något som alla åldrar kan uppskatta och förstå”

 

Kajsa Öberg Lindsten, Alba

läs hela recensionen här