The Mysterious Shadow

Uppsättningen The Mysterious Shadow är ett samarbete mellan Göteborgsbaserade Teater Sesam och den japanska scenkonstgruppen Seinendan Link Setagaya-Silk, verksamma i Tokyo.

Samarbetet inleddes redan i augusti 2016 när Teater Sesam fick besök av Honoh Horikawa, regissör, manusförfattare och grundare av scenkonstgruppen Setagaya-Silk. Tillsammans påbörjade vi ett omfattande samarbete som bland annat innefattade en månads gemensamma repetitioner och konstnärligt skapande i Japan. Det i sin tur resulterade i en turné i Tokyo och Kinosaki.

The Mysterious Shadow handlar om människors väg till kärlek i alla dess former, en väg som inte alltid är självklar eller enkel. Vi lever alla tillsammans på en värld, så vad kostar vår lycka en annan? Hur kan vi på vägen till vår egen harmoni undvika att samtidigt förgöra någon annans, annorlunda än vår? Med ett episodiskt bildspråk presenteras en mångfacetterad dans- och teateruppsättning med inslag av skuggspel och
figurteater.

Klicka här för att se trailern för föreställningen

MEDVERKANDE
KONSTNÄRLIG LEDNING / REGI / MANUSBEARBETNING: NASRIN BARATI MANUS: HONOH HORIKAWA
KOREOGRAFI: KIMI TAKEI, GOLNOSH HOSSEINI, GUSTAV BOREHED, HONOH HORIKAWA KOMPOSITION: JESPER BERGER, KUMIKO YABU LJUS: JESPER BERGER, MASAYUKI ABE KOSTYM: JENNY HOLMLUND PÅ SCEN: YUSUKE KODERA, SHO NAKATO, ALEXANDER HOPMAN LILJA, KIMI TAKEI, GOLNOSH HOSSEINI, GUSTAV BOREHED, HONOH HORIKAWA

RINGAREN I NOTRE DAME

Ringaren i Notre Dame

Genom den mångbegåvade Esmeralda och den tillbakadragna Quasimodo får vi bevittna två utsatta människors hårda kamp för överlevnad i 1400-talets Paris. Quasimodo har levt ett ensamt liv instängd i Notre Dames katedral med klockorna och Gargoylerna som enda sällskap vid sidan om sin beskyddare och till lika nemesis, ärkediakonen Claude Frollo. I sitt möte med Esmeralda väcks något till liv i Quasimodos själ när han för första gången upplever äkta vänskap och medlidande.

Manus / Regi / Konstnärlig Ledning: Nasrin Barati
Originaltext: Victor Hugo
Scenografi: Nasrin Barati, Robert Carlsson, Per-Anders Karlsson
Skulptur: Arthur Ragnarsson
Dekormåleri: Ulrika Lundgren
Ljus- och ljudteknik: Robert Carlsson, Gillis Bondesson
Komposition: Jonas Franke-Blom
Kostym: Anna Sefve
Illustration: Henning Cedmar-Brandstedt
Masktillverkning: Henning Cedmar-Brandstedt, Nasrin Barati
Skuggfigurer: Nasrin Barati
Skådespelare: Peter Jägbring, Emelié Sterner, Alexander Hopman Lilja
Producent: Andreas Johansson, Anna Sefve

”Att besöka Teater Sesam är att kliva in i en annan värld. Nasrin Barati och Teater Sesam vet hur man tar en klassiker och trollar fram dockteater med relevans för barn, här och nu. […]Vissa scener illustreras med ett skuggspel som andas medeltid. Mycket stämningsfullt, och ett klokt sätt att avdramatisera otäcka scener utan att censurera dem”

– Liv Landell, Expressen GT
Läs hela recensionen