ALMA OCH AYO PÅ VÄG HEM

Spelas 5/10 - 23/10

Alma och Ayo på väg hem

Alma och Ayo på väg hem är en nyskriven föreställning där barnen själva kan känna igen sig i lek och fantasi, som tar tillvara på deras förmåga att se magiska detaljer i det vardagliga.

Det är en helt vanlig dag, Alma och Ayo är
på väg hem från förskolan. Dom hoppar och sjunger, busar och leker. Sakta börjar molnen täcka över himlen, och medan regnet faller flödar deras fantasi, naturen runtomkring blir en grogrund för fantasin som blir till verklighet inom teaterns ramar.

Med figurer från välkända sånger som sällskap följer vi med på en upptäcktsfärd i naturen med djuren runtomkring oss och lär oss att värdera och ta hand om den.

Speltid: 35 minuter
Målgrupp: Från 2 år

Manus / Regi: Nasrin Barati
Komposition: Jonas Franke-Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati
Skådespelare / Figurspelare: Malin Samuelsson, Mathias Olofsson

PINOCCHIO

Spelas 6/11 - 27/11

Pinocchio

I vår tolkning av den världsberömda berättelsen ”Pinocchios Äventyr” från 1881 ligger tyngdpunkten i den påverkan våra beslut och lögner har på omvärlden och oss själva. Hur är lögnen ett verktyg för att undvika ansvar och svårigheter, och leder det oss verkligen dit vi vill? Vad vinner vi och vad förlorar vi egentligen när sanningen blir något valfritt och ersätts av lögner som skapar konspirationer? Pinocchio symboliserar människans väg i livet, kantat av svåra beslut och situationer, och hur enkelt det är att luras av omvärlden och oss själva.

Vi vill ta upp dessa ämnen genom denna kända berättelse för att tänka på vilka värderingar som är viktigast för oss i livet.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Manus: Nasrin Barati baserat på ”Pinocchios Äventyr” av Carlo Collodí
Teknik: Robin Jarnebrink
Komposition: Jonas Franke Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Golnosh Hosseini
Kostym: Maria Castorina
Masker: Golnosh Hosseini
Skådespelare: Mathias Olofsson, Filip Jerlin
Figurspelare: Malin Samuelsson
Producent: Golnosh Hosseini

EN JULSAGA

Spelas 4/12 - 18/12

En Julsaga

Charles Dickens ”En Julsaga” är en av tidernas mest omtyckta julberättelse, och obestridligen Dickens mest lästa verk. Ebenezer Scrooge, den snåle och elake affärsmannen som inte har något över för jultider, blir hemsökt av tre ”Julars Andar”. En upplevelse som kommer att förändra hans liv.

Vi kommer att presentera sagan med hjälp av skugg- och figurspel och blåsa nytt liv i denna jultradition. Ur denna historia vill vi lyfta fram solidaritet, människors värderingar och synen på vår omgivning. Hur kan vi genom våra livsval och vårt bemötande påverka människorna runtom oss? Kan vi förändra det till något bättre, och hur mycket krävs egentligen för att lyckas? Kan det räcka med något så enkelt som ett leende?

Speltid: 50 minuter
Målgrupp: Från 5 år

Regi: Nasrin Barati
Manus: Nasrin Barati baserat på ”En Julsaga” av Charles Dickens
Komposition: Jonas Franke-Blom
Kostym: Maria Castorina
Illustration / Animation: Golshan Cowan
Skådespelare: Mathias Olofsson, Malin Samuelsson