Aktuella Föreställningar

FAST SCEN

KATITZI

URPREMIÄR 20 OKT 2017 KL.19.00

Vad händer med ett barn som blir avvisat av vuxenvärlden i det land hon fötts i – trots att det är hennes hemland? Historien om Katitzi är baserad på Katarina Taikons självbiografiska serie för barn och ungdomar och beskriver ett skeende som upprepar sig om och om igen. Vem som helst skulle kunna vara Katitzi, hennes historia kunde lika gärna vara din eller min.

Nasrin Barati har skapat en föreställning som behandlar rasism och utanförskap ur barns perspektiv. I hennes manus lyfter hon upp hur ett segregerat samhälle skapar nya offer och nya förövare. Det är en påminnelse om att vi aldrig skall överge våra medmänskliga värderingar eller vår solidaritet.

EN FÖRESTÄLLNING FRÅN 6 – 106 år

SPELAS PÅ TEATER SESAMS FASTA SCEN, CHAPMANS TORG 2 HÖSTEN 2017. FÖR MER INFO LÄS HÄR

TURNÉ

VÄGEN TILL BOLERO

På en liten teater repeterar en liten orkester ett stort stycke musik. Alla musikerna har olika förutsättningar liksom olika instrument, men de har också något gemensamt: att framföra Maurice Ravels klassiska stycke, Bolero!

Med föreställningen “Vägen till Bolero” vill Teater Sesam genom en lekfull presentation avdramatisera mötet med den klassiska musiken. Vi vill ge barn möjlighet att komma i kontakt med symfoniska instrument, både visuellt och musikaliskt, samt ett tillfälle för barnen att fascineras över den magiska värld som en orkester kan skapa.

ÅLDERSGRUPP: 2 -102 ÅR

VÄGEN TILL BOLERO ÄR AKTUELL FÖR TURNÉ HÖSTEN 2017 OCH VÅREN 2018. FÖR MER INFO LÄS HÄR

PUTTRIK

”Vänta lite, jag ska bara dö först” – ropar pappa till sin son Puttrik som vill att pappa ska leka, läsa sagor och busa med honom. Men Puttriks pappa har blivit helt uppslukad av ett datorspel som tar all tid de har. När Puttrik en dag går fram till datorn och önskar att spelet ska försvinna så att pappa kan leka med honom istället, händer det något otroligt – datorljudet och karaktärerna från spelet tar över rummet…

På några år har den tekniska, digitala utvecklingen inneburit stora förändringar i både barns och vuxnas liv. Utvecklingen ger oss nya möjligheter och intressen, men den har också ritat om kartan för hur vi kommunicerar och umgås med varandra. Hur mycket tid har vi egentligen för varandra utanför skärmarna?

ÅLDERSGRUPP: 2 -102 ÅR

PUTTRIK ÄR AKTUELL FÖR TURNÉ HÖSTEN 2017 OCH VÅREN 2018. FÖR MER INFO LÄS HÄR