PINOCCHIO

Spelas 1/2 - 19/2

Pinocchio

I vår tolkning av den världsberömda berättelsen ”Pinocchios Äventyr” från 1881, ligger tyngdpunkten i den påverkan våra beslut och lögner har på omvärlden och oss själva. Hur är lögnen ett verktyg för att undvika ansvar och svårigheter, och leder det oss verkligen dit vi vill? Vad vinner vi och vad förlorar vi egentligen när sanningen blir något valfritt och ersätts av lögner som skapar konspirationer? Pinocchio symboliserar människans väg i livet, kantat av svåra beslut och situationer, och hur enkelt det är att luras av omvärlden och oss själva.

Vi vill ta upp dessa ämnen genom denna kända berättelse för barn, ungdomar och inte minst vuxna där vi skapar en plattform för att tänka på vilka värderingar som är viktigast för oss i livet.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Manus / Textbearbetning: Nasrin Barati baserat på ”Pinocchios Äventyr” av Carlo Collodí
Teknik: Robin Jarnebrink, Scott Galloway
Komposition: Jonas Franke Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Golnosh Hosseini
Kostym: Maria Castorina
Masker: Golnosh Hosseini
Skådespelare: Mathias Olofsson, Isac Victor
Figurspelare: Malin Samuelsson

EN LITEN STJÄRNA

Spelas 15/2 - 5/3

En Liten Stjärna

”En liten stjärna” är en föreställning som bjuder in de allra minsta barnen (från 6 – 12 månader) till deras första teaterupplevelse. I en levande och glädjefylld miljö ges de möjlighet att utforska sina sinnen och känslor och upptäcka nya upplevelser.

Föreställningen är inte baserad på ett specifikt handlingsförlopp utan fokuserar på att erbjuda en rolig förstärkning av deras naturliga inlärningsprocess med hjälp av rörelse, bilder, ljus och musik, samt skapa en annorlunda mötesplats för både barn och föräldrar. Barnen är fria att interagera med scenrummet och vara delaktiga i händelserna under föreställningen och stimuleras att vara med i live-upplevelsen runtomkring dem.

Speltid: 30 minuter
Målgrupp: Bebisar 6-12 månader

Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Scenografi: Nasrin Barati
Teknik: Nasrin Barati, Alexander Hopman Lilja
Komposition: Jonas Franke Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati
Skådespelare / Figurspelare: Malin Samuelsson, Mathias Olofsson

ALMA OCH AYO PÅ VÄG HEM

Spelas 24/3 - 16/4

Alma och Ayo på väg hem

Alma och Ayo är en föreställning där barnen själva kan känna igen sig i lek och fantasi, som tar tillvara på deras förmåga att se magiska detaljer i det vardagliga och upphöjer fantasin till verklighet inom teaterns ramar.

Det är en helt vanlig dag, Alma och Ayo är på väg hem från förskolan. Dom hoppar och sjunger, busar och leker. Sakta börjar molnen täcka över himlen och medan regnet faller flödar deras fantasi.

Med figurer från välkända sånger som sällskap följer vi med på en upptäcktsfärd i världen och med djuren runtomkring oss.

Speltid: 35 minuter
Målgrupp: Från 2 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Teknik: Scott Galloway
Komposition: Jonas Franke-Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati
Skådespelare / Figurspelare: Malin Samuelsson, Mathias Olofsson