PINOCCHIO

Spelas 26/1 - 13/3

Pinocchio

Teater Sesam presenterar sin nyskrivna tolkning av den världsberömda berättelsen ”Pinocchios Äventyr” från 1881, om den ensamme dockmakaren Gepetto som en dag bygger en trädocka som kommer till liv.

För oss ligger tyngdpunkten i vår adaption den påverkan våra beslut och lögner har på omvärlden och oss själva. Hur är lögnen ett verktyg för att undvika ansvar och svårigheter, och leder det oss verkligen dit vi vill? Vad vinner vi och vad förlorar vi egentligen när sanningen blir något valfritt och ersätts av lögner som skapar konspirationer? Pinocchio symboliserar människans väg i livet, kantat av svåra beslut och situationer, och hur enkelt det är att luras av omvärlden och oss själva.

Vi vill ta upp dessa ämnen genom denna kända berättelse för barn, ungdomar och inte minst vuxna där vi skapar en plattform för att tänka på vilka värderingar som är viktigast för oss i livet.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Under våren 2021 spelar vi vår föreställning ”Pinocchio”. För att du som besökare ska vara trygg hos oss har vi gjort särskilda covid-anpassningar:

För skolbesök erbjuder vi bussresor till och från Teater Sesam i samband med föreställning, och vi tar endast emot en klass per föreställning.

För privata besökare gäller max 8 personer i publiken per föreställning.
Vi släpper in varje sällskap separat, och insläpp sker 5 minuter innan föreställning. Ansiktsmask delas ut vid entré.

Vi desinficerar samtliga ytor innan och efter varje besök. Handsprit finns att tillgå.

Textbearbetning / Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Komposition: Jonas Franke Blom
Teknik: Robin Jarnebrink
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Golnosh Hosseini, Nasrin Barati
Kostym: Maria Castorina
Skådespelare / Figurspelare: Filip Jerlin, Malin Samuelsson, Mathias Olofsson