Aktuella Föreställningar

FAST SCEN

THE MYSTERIOUS SHADOW

NYPREMIÄR 7 MARS 2018 KL 19.00.

Efter urpremiären i Japan, nu har uppsättningen nypremiär i Göteborg!
Uppsättningen The Mysterious Shadow är ett samarbete mellan Göteborgsbaserade Teater Sesam och den japanska scenkonstgruppen Seinendan/Setagaya-Silk, verksamma i Tokyo.

Samarbetet inleddes redan i augusti 2016 när Teater Sesam fick besök av Honoh Horikawa, regissör, manusförfattare och grundare av scenkonstgruppen Setagaya-Silk. Tillsammans påbörjade vi ett omfattande samarbete som bland annat innefattade en månads gemensamma repetitioner och konstnärligt skapande i Japan. Det i sin tur resulterade i en turné i Tokyo och Kinosaki.

The Mysterious Shadow handlar om människors väg till kärlek, en väg som inte alltid är självklar. Det är en mångfacetterad dans- och teateruppsättning med inslag av skuggspel och figurteater.

Nu har uppsättningen nypremiär i Göteborg! Svensk och japansk kultur i samma verk, endast 4 tillfällen! Biljetter köps via Kulturpunkten. KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA!

7 MARS KL 19.00
8 MARS KL 13.00
9 MARS KL 19.00
10 MARS KL 15.00

Vi firar internationella kvinnodagen med en internationell föreställning!
Den 8/3 kl 13 bjuder vi alla som definierar sig som kvinnor och tjejer i Göteborg på föreställningen The Mysterious Shadow.
BOKA ERA BILJETTER TILL OVAN NÄMNDA FÖRESTÄLLNING PÅ: 
info@teatersesam.se/031-24 80 23
Varmt välkomna!

ÅLDERSGRUPP: Från 12 år och uppåt

MEDVERKANDE
KONSTNÄRLIG LEDNING / REGI / MANUSBEARBETNING: NASRIN BARATI MANUS: HONOH HORIKAWA
KOREOGRAFI: KIMI TAKEI, GOLNOSH HOSSEINI, GUSTAV BOREHED, HONOH HORIKAWA KOMPOSITION: JESPER BERGER, KUMIKO YABU LJUS: JESPER BERGER, MASAYUKI ABE KOSTYM: JENNY HOLMLUND PÅ SCEN: YUSUKE KODERA, SHO NAKATO, ALEXANDER HOPMAN LILJA, KIMI TAKEI, GOLNOSH HOSSEINI, GUSTAV BOREHED, HONOH HORIKAWA

KATITZI

Vi måste alla hjälpa till för att förändra!

Vad händer med det barn som blir avvisat av vuxenvärlden i landet hon fötts i – trots att det är hennes hemland?
Historien om Katitzi är baserad på Katarina Taikons självbiografiska serie för barn och ungdomar och beskriver ett skeende som upprepar sig om och om igen. Vem som helst skulle kunna vara Katitzi, hennes historia kunde lika gärna vara din eller min!

Katarina Taikon säger själv: ”Jag säger inget som inte står inskrivet i FN:s stadgar. Jag har inte kläckt de geniala idéerna om mänskliga rättigheter. Jag vill bara att alla människor ska behandlas lika.”

Nasrin Barati har skapat en föreställning om särbehandling och utanförskap ur barns perspektiv. I hennes manus lyfter hon upp hur ett segregerat samhälle skapar nya offer och nya förövare. Det är en påminnelse om att vi aldrig skall överge våra medmänskliga värderingar eller vår solidaritet.

ÅLDERSGRUPP: 6 – 106 år

SPELAS PÅ TEATER SESAMS FASTA SCEN, CHAPMANS TORG 2 VÅREN 2018. FÖR MER INFO LÄS HÄR

TURNÉ

LILLA DRÖMSPELET

Lilla Drömspelet – en riktig favorit för de minsta teaterbesökarna!

Siri sover över hemma hos sin kompis Teo. Innan de ska sova berättar de sagor för varandra och bland nattens skuggor gömmer sig en värld av fantasi som kommer till liv. Men Siri och Teo börjar också ställa frågor till de klassiska sagorna. Med hjälp av sång, musik och skuggfigurer skapar de nya spännande berättelser. Med skuggspel berättas en spännande historia som väcker leklust och inspiration.

ÅLDERSGRUPP: 2 – 102 år

LILLA DRÖMSPELET ÄR AKTUELL FÖR TURNÉ VÅREN 2018. FÖR MER INFO LÄS HÄR

VÄGEN TILL BOLERO

På en liten teater repeterar en liten orkester ett stort stycke musik. Alla musikerna har olika förutsättningar liksom olika instrument, men de har också något gemensamt: att framföra Maurice Ravels klassiska stycke, Bolero!

Med föreställningen “Vägen till Bolero” vill Teater Sesam genom en lekfull presentation avdramatisera mötet med den klassiska musiken. Vi vill ge barn möjlighet att komma i kontakt med symfoniska instrument, både visuellt och musikaliskt, samt ett tillfälle för barnen att fascineras över den magiska värld som en orkester kan skapa.

ÅLDERSGRUPP: 2 -102 ÅR

VÄGEN TILL BOLERO ÄR AKTUELL FÖR TURNÉ VÅREN 2018. FÖR MER INFO LÄS HÄR

PUTTRIK

”Vänta lite, jag ska bara dö först” – ropar pappa till sin son Puttrik som vill att pappa ska leka, läsa sagor och busa med honom. Men Puttriks pappa har blivit helt uppslukad av ett datorspel som tar all tid de har. När Puttrik en dag går fram till datorn och önskar att spelet ska försvinna så att pappa kan leka med honom istället, händer det något otroligt – datorljudet och karaktärerna från spelet tar över rummet…

På några år har den tekniska, digitala utvecklingen inneburit stora förändringar i både barns och vuxnas liv. Utvecklingen ger oss nya möjligheter och intressen, men den har också ritat om kartan för hur vi kommunicerar och umgås med varandra. Hur mycket tid har vi egentligen för varandra utanför skärmarna?

ÅLDERSGRUPP: 2 -102 ÅR

PUTTRIK ÄR AKTUELL FÖR TURNÉ VÅREN 2018. FÖR MER INFO LÄS HÄR