Aktuella Föreställningar

FAST SCEN

Just nu är vi mitt i produktionsprocessen för höstens premiär, en nyproduktion för den yngre publiken. Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev! Formulär längst ner på sidan.

Under tiden kan du gå igenom vårt arkiv för en titt på tidigare produktioner.

TURNÉ

KATITZI

Vi måste alla hjälpa till för att förändra!

Vad händer med det barn som blir avvisat av vuxenvärlden i landet hon fötts i – trots att det är hennes hemland?
Historien om Katitzi är baserad på Katarina Taikons självbiografiska serie för barn och ungdomar och beskriver ett skeende som upprepar sig om och om igen. Vem som helst skulle kunna vara Katitzi, hennes historia kunde lika gärna vara din eller min!

Katarina Taikon säger själv: ”Jag säger inget som inte står inskrivet i FN:s stadgar. Jag har inte kläckt de geniala idéerna om mänskliga rättigheter. Jag vill bara att alla människor ska behandlas lika.”

Nasrin Barati har skapat en föreställning om särbehandling och utanförskap ur barns perspektiv. I hennes manus lyfter hon upp hur ett segregerat samhälle skapar nya offer och nya förövare. Det är en påminnelse om att vi aldrig skall överge våra medmänskliga värderingar eller vår solidaritet.

ÅLDERSGRUPP: 6 – 106 år

KATITZI ÄR AKTUELL FÖR TURNÉ HÖSTEN 2018. FÖR MER INFO LÄS HÄR

VÄGEN TILL BOLERO

På en liten teater repeterar en liten orkester ett stort stycke musik. Alla musikerna har olika förutsättningar liksom olika instrument, men de har också något gemensamt: att framföra Maurice Ravels klassiska stycke, Bolero!

Med föreställningen “Vägen till Bolero” vill Teater Sesam genom en lekfull presentation avdramatisera mötet med den klassiska musiken. Vi vill ge barn möjlighet att komma i kontakt med symfoniska instrument, både visuellt och musikaliskt, samt ett tillfälle för barnen att fascineras över den magiska värld som en orkester kan skapa.

ÅLDERSGRUPP: 2 -102 ÅR

VÄGEN TILL BOLERO ÄR AKTUELL FÖR TURNÉ HÖSTEN 2018. FÖR MER INFO LÄS HÄR