FAIRYTALE IN SHADOW

Spelas 24/2 - 9/3

Fairytale in Shadow

”Fairytale in Shadow” har gjort succé på internationella festivaler och spelas nu för första gången på vår hemmascen i Göteborg! I föreställningen återberättar två av våra mest berömda europeiska folksagor på skuggspelsskärmar. Med ljus, skuggor och ljud presenteras en ny spin på sagor vi inte väntat oss!

Tre föräldrar möts medan dom hänger upp tvätt. Mellan att mata, och natta och fixa och dona hittar dom en liten stund för lekfullhet. Bland de upphängda lakanen och tvättlinorna döljer sig möjligheter och något spännande att berätta. Tillsammans ger dom oss en fartfylld och rolig resa som alla kan följa med på.

Speltid: 45 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Teknik: Yifan Wang
Illustration: Henning Cedmar-Brandstedt
Skuggfigurtillverkning: Nasrin Barati
På Scen: Roman Stahlman, Elias Ehn, Michaela Ekström

ABU CASEMS TOFFLOR

Spelas 16/3 - 30/3

Abu Casems Tofflor

Vi presenterar stolt vår egen adapterade tolkning av Abu Casems Tofflor, Strindbergs sista sagospel, som baserats på historier ur Tusen och en Natt utformat i dåtidens franska komediform.

Den sparsamme parfymhandlaren Abu Casem lever tillsammans med sin dotter Suleika. En dag hittar han ett par slitna tofflor som han tror ska ge honom tur i livet men det visar sig snart vara raka motsatsen.Samtidigt dras Suleika in i en kärlekshistoria med prinsen Guri. Vi följer karaktärerna genom musik, dans, skåde- mask- och figurspel in i en fartfylld och händelserik och glädjefull värld full av slump och drama där förutfattade tankar sätts på spel.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Komposition: Erik Dahl
Musiker: Jorge Alcaide, Rahyar, Michael Andersson, Anna Cochrane
Teknik / Scenografi: Yifan Wang
Kostym: Emmie Karlsson
Masktillverkning: Golnosh Hosseini
Skuggfigurtillverkning: Nasrin Barati
Illustration / Affisch: Golshan Cowan
På Scen: Stina Joliden, Elias Ehn, Viktor Björkberg, Roman Stahlman

DET LILLA BLÅ

Spelas 19/4 - 4/5

Det Lilla Blå

Med föreställningen ”Det Lilla Blå” presenteras frågor kring havens värld funktion och hälsa, dess myllrande och fantastiska liv och mångfald, och vikten av att bevara det för både oss människor och andra djur i världen.

Den lilla fisken Blå simmar och leker hela dagarna. Han lever med de andra fiskarna i en harmonisk och färgrik miljö. En dag simmar Lilla Blå längre än vad han gjort innan och upptäcker andra delar av haven och djuren och varelserna som bor där.

Under sin resa märker han något främmande som får honom att ge sig på ett viktigt uppdrag för att rädda sitt hem. Genom Lilla Blås ögon följer vi hur han tillsammans med sjöhästar, bläckfiskar, havssniglar och inte minst publiken själv kämpar för ett blåare hav. De minsta barnen får på så vis involveras på ett närgånget vis i denna viktiga fråga som engagerar den unga publiken i frågor om hur vi kan bevara haven från alla typer av nedskräpning och utsläpp.

Speltid: 35 minuter
Målgrupp: Från 2 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Koreografi: Fernando Melo
Komposition: Jonas Franke-Blom
Illustration: Golshan Cowan
Kostym: Lilly Häggbom
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Golnosh Hosseini
På Scen: Stina Joliden, Oliver Mahar