PINOCCHIO

Spelas 2/10 - 30/10

Pinocchio

Teater Sesam har under hösten 2020 premiär på sin nyskrivna tolkning av den världsberömda berättelsen ”Pinocchios Äventyr” från 1881, om den ensamme dockmakaren Gepetto som en dag bygger en trädocka som kommer till liv.

För oss ligger tyngdpunkten i vår adaption den påverkan våra beslut och lögner har på omvärlden och oss själva. Hur är lögnen ett verktyg för att undvika ansvar och svårigheter, och leder det oss verkligen dit vi vill? Vad vinner vi och vad förlorar vi egentligen när sanningen blir något valfritt och ersätts av lögner som skapar konspirationer? Pinocchio symboliserar människans väg i livet, kantat av svåra beslut och situationer, och hur enkelt det är att luras av omvärlden och oss själva.

Vi vill ta upp dessa ämnen genom denna kända berättelse för barn, ungdomar och inte minst vuxna där vi skapar en plattform för att tänka på vilka värderingar som är viktigast för oss i livet.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Textbearbetning / Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Komposition: Jonas Franke Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Golnosh Hosseini, Nasrin Barati
Skådespelare / Figurspelare: Filip Jerlin, Malin Samuelsson

ALMA OCH AYO PÅ VÄG HEM

Spelas 20/11 - 18/12

Alma och Ayo på väg hem

Alma och Ayo är en föreställning där barnen själva kan känna igen sig i lek och fantasi, som tar tillvara på deras förmåga att se magiska detaljer i det vardagliga, och upphöjer fantasin till verklighet inom teaterns ramar.

Det är en helt vanlig dag, Alma och Ayo är på väg hem från förskolan. Dom hoppar och sjunger, busar och leker. Sakta börjar molnen täcka över himlen, och medan regnet faller flödar deras fantasi. Med figurer från välkända sånger som sällskap följer vi med på en upptäcktsfärd i världen och med djuren runtomkring oss.

Speltid: 30 minuter
Målgrupp: Från 2 år

Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Teknik: Nasrin Barati, Alexander Hopman Lilja
Komposition: Jonas Franke Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati
Skådespelare / Figurspelare: Malin Samuelsson, Nasrin Barati