PINOCCHIO

Spelas 23/10 - 11/12

Pinocchio

Teater Sesam har under hösten 2020 premiär på sin nyskrivna tolkning av den världsberömda berättelsen ”Pinocchios Äventyr” från 1881, om den ensamme dockmakaren Gepetto som en dag bygger en trädocka som kommer till liv.

För oss ligger tyngdpunkten i vår adaption den påverkan våra beslut och lögner har på omvärlden och oss själva. Hur är lögnen ett verktyg för att undvika ansvar och svårigheter, och leder det oss verkligen dit vi vill? Vad vinner vi och vad förlorar vi egentligen när sanningen blir något valfritt och ersätts av lögner som skapar konspirationer? Pinocchio symboliserar människans väg i livet, kantat av svåra beslut och situationer, och hur enkelt det är att luras av omvärlden och oss själva.

Vi vill ta upp dessa ämnen genom denna kända berättelse för barn, ungdomar och inte minst vuxna där vi skapar en plattform för att tänka på vilka värderingar som är viktigast för oss i livet.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Pinocchio har premiär på Kulturnatta den 23 Oktober 2020. Föreställningen är gratis och vår enda kvällsföreställning för säsongen. Boka biljett till Kulturnatta här.

Textbearbetning / Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Komposition: Jonas Franke Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Golnosh Hosseini, Nasrin Barati
Skådespelare / Figurspelare: Filip Jerlin, Malin Samuelsson, Mathias Olofsson