DEN GIRIGE

Spelas 3/3 - 2/4

INSTÄLLT: Den Girige

En världsberömd komedi av Molière om hur besattheten av pengar påverkar ens liv och relationer. Teater Sesam presenterar nu sin egen tolkning av denna ständigt aktuella pjäs!

Hur påverkas en människas liv när allt en bryr sig om är pengar? Hur förstör girighet kärlek, trygghet och familjeband? Den snåle och girige Harpagons liv kretsar kring hans pengar. Hans värderingar, hans sätt att se på livet och sina relationer präglas alla av hans vilja att ha mer och mer. Han vaktar sitt penningskrin varje ögonblick och misstänker var och en för att vara ute efter det.

Den Girige är en komedi som leker med de olika dimensionerna av människors moral och egenskaper. Föreställningen skrevs år 1668 av Jean-Baptiste Poquelin under artistnamnet Molière, och har med sitt skärpta och humoristiska språk och handling levt kvar på teaterscenerna världen över. Efter flera hundra år har pjäsen fortfarande en stark och intressant aktualitet, och relevans för samhället.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Textbearbetning / Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Scenografi: Alexander Hopman Lilja, Nasrin Barati
Ljusdesign: Karl Wassholm
Teknik: Karl Wassholm, Alexander Hopman Lilja
Komposition: Jonas Franke Blom
Illustration / Animation: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Golnosh Hosseini, Nasrin Barati
Röster: Filip Jerlin, Stina Rundberg, Mathias Olofsson, Hjördis Engberg Pramling, Alexander Hopman Lilja, Jonas Franke Blom, Tord Hansson
Skådespelare / Figurspelare: Filip Jerlin, Malin Samuelsson, Nasrin Barati

ALMA OCH AYO PÅ VÄG HEM

Spelas 15/4 - 21/5

INSTÄLLT: Alma och Ayo på väg hem

Alma och Ayo är en föreställning där barnen själva kan känna igen sig i lek och fantasi, som tar tillvara på deras förmåga att se magiska detaljer i det vardagliga, och upphöjer fantasin till verklighet inom teaterns ramar.

Det är en helt vanlig dag, Alma och Ayo är på väg hem från förskolan. Dom hoppar och sjunger, busar och leker. Sakta börjar molnen täcka över himlen, och medan regnet faller flödar deras fantasi. Med figurer från välkända sånger som sällskap följer vi med på en upptäcktsfärd i världen och med djuren runtomkring oss.

Speltid: 30 minuter
Målgrupp: Från 2 år

Konstnärlig Ledning / Regi: Nasrin Barati
Teknik: Nasrin Barati, Alexander Hopman Lilja
Komposition: Jonas Franke Blom
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati
Skådespelare / Figurspelare: Malin Samuelsson, Nasrin Barati