ABU CASEMS TOFFLOR

Spelas 27/10 - 18/11

Abu Casems Tofflor

Vi presenterar stolt vår egen adapterade tolkning av Abu Casems Tofflor, Strindbergs sista sagospel, som baserats på historier ur Tusen och en Natt utformat i dåtidens franska komediform.

Den sparsamme parfymhandlaren Abu Casem lever tillsammans med sin dotter Suleika. En dag hittar han ett par slitna tofflor som han tror ska ge honom tur i livet men det visar sig snart vara raka motsatsen.Samtidigt dras Suleika in i en kärlekshistoria med prinsen Guri. Vi följer karaktärerna genom musik, dans, skåde- mask- och figurspel in i en fartfylld och händelserik och glädjefull värld full av slump och drama där förutfattade tankar sätts på spel.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Komposition: Erik Dahl
Musiker: Jorge Alcaide, Rahyar, Michael Andersson, Anna Cochrane
Teknik / Scenografi: Yifan Wang
Kostym: Emmie Karlsson
Masktillverkning: Golnosh Hosseini
Skuggfigurtillverkning: Nasrin Barati
Illustration / Affisch: Golshan Cowan
På Scen: Stina Joliden, Elias Ehn, Viktor Björkberg, Roman Stahlman

EN JULSAGA

Spelas 2/12 - 16/12

En Julsaga

Charles Dickens ”En Julsaga” är en av tidernas mest omtyckta julberättelse, och obestridligen Dickens mest lästa verk. Herr Scrooge, den snåle och elake affärsmannen som inte har något över för jultider, blir hemsökt av tre ”Julars Andar”. En upplevelse som kommer att förändra hans liv.

Vi presenterar sagan i en komedisk ådra och blåser nytt liv i denna jultradition. Ur denna historia vill vi lyfta fram solidaritet, människors värderingar och synen på vår omgivning. Hur kan vi genom våra livsval och vårt bemötande påverka människorna runtom oss? Kan vi förändra det till något bättre, och hur mycket krävs egentligen för att lyckas? Kan det räcka med något så enkelt som ett leende?

Speltid: 50 minuter
Målgrupp: Från 5 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Komposition: Jonas Franke-Blom
Illustration: Golshan Cowan
Kostym: Amanda Modin
Scenografi: Yifan Wang
Dekormåleri: Fanny Kuparinen
Rekvisita: Mika Lövsén
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Golnosh Hosseini
På Scen: Elias Ehn, Louis Lättman