DET LILLA BLÅ

Det Lilla Blå

Med föreställningen ”Det Lilla Blå” presenterar vi frågor kring havens värld funktion och hälsa, dess myllrande och fantastiska liv och mångfald, och vikten av att bevara det för både oss människor och andra djur i världen.

Den lilla fisken Blå simmar och leker hela dagarna. Han lever med de andra fiskarna i en harmonisk och färgrik miljö. En dag simmar Lilla Blå längre än vad han gjort innan och upptäcker andra delar av haven och djuren och varelserna som bor där.

Under sin resa märker han något främmande som får honom att ge sig på ett viktigt uppdrag för att rädda sitt hem. Genom Lilla Blås ögon följer vi hur han tillsammans med valar, sjöstjärnor, koraller och inte minst publiken själv kämpar för ett blåare hav. De minsta barnen får på så vis involveras på ett närgånget vis i denna viktiga fråga som engagerar den unga publiken i frågor om hur vi kan bevara haven från alla typer av nedskräpning och utsläpp.

”Det Lilla Blå” är en systerföreställning till ”Blue” som framför temat för en yngre publik.

Speltid: 35 minuter
Målgrupp: Från 2 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Koreografi: Fernando Melo
Komposition: Jonas Franke-Blom
Illustration: Golshan Cowan
Kostym: Lilly Häggbom
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Golnosh Hosseini
På Scen: Stina Joliden, Oliver Mahar

FÖR BOKNING

Det Lilla Blå spelas under våren 2024 som turnéföreställning. Vi besöker scener, skolor, bibliotek m.m. över hela Sverige. Använd formuläret bredvid för att skicka en bokningsförfrågan. Specificera verksamhet och tidsram.

Bokningsförfrågan - Det Lilla Blå