DET LILLA BLÅ

Spelas 14/2 - 11/3

Det Lilla Blå

Med föreställningen ”Det Lilla Blå” presenterar vi frågor kring havens värld funktion och hälsa, dess myllrande och fantastiska liv och mångfald, och vikten av att bevara det för både oss människor och andra djur i världen.

Den lilla fisken Blå simmar och leker hela dagarna. Han lever med de andra fiskarna i en harmonisk och färgrik miljö. En dag simmar Lilla Blå längre än vad han gjort innan och upptäcker andra delar av haven och djuren och varelserna som bor där.

Under sin resa märker han något främmande som får honom att ge sig på ett viktigt uppdrag för att rädda sitt hem. Genom Lilla Blås ögon följer vi hur han tillsammans med valar, sjöstjärnor, koraller och inte minst publiken själv kämpar för ett blåare hav. De minsta barnen får på så vis involveras på ett närgånget vis i denna viktiga fråga som engagerar den unga publiken i frågor om hur vi kan bevara haven från alla typer av nedskräpning och utsläpp.

”Det Lilla Blå” är en systerföreställning till ”Blue” som framför temat för en yngre publik.

Speltid: 35 minuter
Målgrupp: Från 2 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Koreografi: Fernando Melo
Komposition: Jonas Franke-Blom
Illustration: Golshan Cowan
Kostym: Lilly Häggbom
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Golnosh Hosseini
På Scen: Stina Joliden, Oliver Mahar

BLUE

Spelas 8/4 - 3/5

Blue

Med föreställningen ”Blue” vill vi visa det myllrande och fantastiska liv som existerar i haven, dess otroliga mångfald och värde och hur vi som människor är en del av världen vi lever i, inte separerade från den.

Vi får följa den nyfikna lilla fisken Blå, som lever ett harmoniskt liv i ett stort stim. De färdas mellan växter och djur och ju längre han simmar märker Blå att omgivningen förändras. Vattnet är inte längre klart och lekfullt, de få havsdjur han ser simmar runt som vilsna. Färgerna avtar och blir gråa, ett mörker närmar sig.

Genom dans, skuggor och minimal dialog och skapas en visuellt omslutande och starkt interaktiv upplevelse. Kan den lilla fiskens beslut och gärningar tillsammans med publiken påverka och kanske avvärja faran?

”Blue” är en systerföreställning till ”Det Lilla Blå” som framför temat för en äldre publik.

Speltid: 60 minuter
Målgrupp: Från 6 år

Konstnärlig ledning / Manus / Regi: Nasrin Barati
Koreografi: Fernando Melo
Komposition: Jonas Franke-Blom
Ljusdesign / Teknik: Fredrik Glahns, Johan Joliden
Scenografi / Illustration: Yifan Wang
Rekvisita: Mika Lövsén
Dekormåleri: Jakob Leijonhielm
Affisch / Animation: Golshan Cowan
Kostym: Lilly Häggbom
Figurtillverkning: Golnosh Hosseini, Yifan Wang, Mika Lövsén, Matti Örjefelt
Skuggfigurtillverkning: Nasrin Barati
På Scen: Beda Åsbrink, Oliver Mahar, Stina Joliden