Möt oss som arbetar på Teater Sesam. Vi har en kärna av medarbetare som återkommer i olika projekt år efter år samtidigt som vi tar in ny personal och idéer inför nya föreställningar.

Nasrin Barati

Grundare / Konstnärlig ledare
Nasrin Barati är utbildad skådespelare och dockspelare vid Konst- och Teateruniversitetet i Teheran 1981-1987. Nasrin har regisserat och skrivit de flesta av Teater Sesams pjäser sedan teatern grundades 1987 i Göteborg. Hon leder arbetet med tillverkning av skuggspel, docktillverkning och scenografi. Det finns få saker på teatern som Nasrin inte har ett finger med i. Hon är teaterns hjärta och själ.

Golnosh Hosseini

Producent / Skulptör
Golnosh är producent för Teater Sesam och är vår primära kontakt utåt samt sköter stora delar av det grafiska materialet. Hon står även för majoriteten av tillverkning för masker och figurer för våra produktioner de senaste åren.

Jonas Franke-Blom

Kompositör
Jonas är en erfaren kompositör som sedan examen från Musikhögskolan i Göteborg 1995 har arbetat med teater och musikdramatik. Sedan 2001 har han samarbetat med Teater Sesam i flertalet produktioner.

Yifan Wang

Scenograf
Yifan är en Göteborgsbaserad, frilansande scenografidesigner. Hon har studerat scenografi på Shanghai Theatre Academy och Child Culture Design på HDK. Hon har även jobbat med olika teaterprojekt i Kina, Norge och Sverige. Hos oss är hon aktuell medverkande i våra samtliga föreställningar.

Emmie Karlsson

Kostymör
Emmie är utbildad vid tillskärarakademin i Göteborg med inrikting scenkostym och historiska dräkter, med egen studio i Majorna. Efter sin utbildning har hon varit verksam inom film och teater och sytt scenkläder till musikartister runt om i landet. Hos oss är hon aktuell som kostymär i vår föreställning ”Abu Casems Tofflor”.

Golshan Cowan

Illustratör / Animatör
Golshan Cowan är en återkommande illustratör i Teater Sesams verksamhet baserad i Sydney, Australien. Hon har läst digital animation från JMC Academy i Sydney och har gjort illustrationer för grafik och figurer till våra aktuella föreställningar.

Roman Stahlman

Skådespelare
Roman har gått Wendelsbergs skådespelarlinje samt produktionsår. Han har varit med i produktioner med grupper som För Alltid Teatern och Teaterhuset Mölndal. Han är också verksam i improvisationsteatergruppen BLINK i Göteborg. Hos oss är han aktuell medverkande i våra föreställningae ”Abu Casems Tofflor” och ”Fairytale in Shadow”.

Michaela Ekström

Skådespelare / Musiker
Michaela är beatboxare och improvisatör. 2022 blev hon första kvinna att tävla i SM i beatbox. Hon är även aktiv inom Göteborgs Improvisationsteater där hon spelar med gruppen Lillebror. Hos oss är hon aktuell medverkande i vår föreställning ”Fairytale in Shadow”.

Elias Ehn

Skådespelare
Elias är en Göteborgsbaserad scenkonstnär som är utbildad på Wendelsbergs skolscen. Han har synts på teatrar, revyscener och humorklubbar runt om i Sverige, liksom i fransk tv.
Elias är ständigt aktuell med sin och Louis improvisationsföreställning ”Louis&Ehn”. Hos oss är han aktuell medverkande i våra föreställningar ”Abu Casems Tofflor” och ”Fairytale in Shadow”.

Viktor Björkberg

Skådespelare
Viktor är utbildad vid Skara Skolscen samt Högskolan för scen och musik. Han har tillbringat de senaste åren på Östgötateatern och spelat allt från klassrumsföreställningar till musikal på stora scen. Hos oss är han aktuell medverkande i vår föreställning ”Abu Casems Tofflor”.

 Stina Joliden

Skådespelare / Dansare
Stina är utbildad vid Iwanson International School of Contemporary dance i München och examinerades 2020 från Balettakademien i Göteborg. Efter examen har hon bl.a arbetat som koreograf för Rättviks Kultursällskap. Hos oss är hon aktuell medverkande i våra föreställningar ”Det Lilla Blå” och ”Abu Casems Tofflor”.

Oliver Mahar

Skådespelare / Dansare
Oliver är dansare från Storbritannien, baserad i Sverige och har verkat professionellt i över tio år, både som frilansare och för kompanier, nu senast för koreograf Örjan Andersson i samverkan med Jönköpings Sinfonietta och USA-baserade Nichole Canuso Dance Company. Hos oss är han aktuell medverkande i vår föreställning ”Det Lilla Blå”.