LYSET I FORSEN

Spelar 30/11 och 1/12

Strömscenarion

Strömscenarion är en konsert av och med trion Lyset i forsen. Strömscenarion är också en berättelse om minnen och drömmar. Om skärvor av ögonblick och händelser. Om ringar på vattnet. En upptäcksfärd där musiken fungerar som en lyssnande öppning till personliga och kollektiva tankar, och ett sökande efter vad det kan vara som lyser djupt nere i forsen.

I breda och flödande strömmar förenas nyskrivna, oskrivna och sedan länge skrivna låtar och sånger. Med Strömscenarion gestaltar Lyset i forsen en mångskiftande musiktradition och en kulturyttring i ständig rörelse. Det är folkmusik och scenkonst i gränsöverskridande skrud. Bortom tiden och ändå nu.

Lyset i forsen gör uppkäftig, intelligent och vacker folkmusik som sprungit ur Dalarnas låtspelstradition och därifrån fått nya mynningar och utlopp. Fioler och röster flyter samman och skapar egensinniga uttryck i ett tätt samspel som ger dynamik åt gamla synsätt och bjuder upp fantasin. Lyset i forsen är mäktiga polskor och svällande popharmonisering, skira klanger och opolerad stämsång, discoriff och djupt slingrande melodier.

Speltid: 1 timme 15 minuter

Musiker: Emma Lagerberg, Lovisa Risinger, Thea Åslund
Videprojektion: Elias Grind
Ljud: Vegard Lauvdal
Ljus: Simmel Åslund
Sceniskt Stöd: Jörgen Wade
Artwork: Therése Lundin
Produktion: Lyset i Forsen i samarbete med Possibilitas

Teater Sesam välkomnar alla artister, från musikkonsert till performance, att komma och uppträda hos oss. Syftet med vårt gästspelsprogram är att ge utrymme till nya generationer av konstnärer och kulturutövare samt skapa nya relationer med unga scenkonstnärer för framtida samarbeten. Är du intresserad av att gästa vår scen? Kontakta oss för mer information här.