TEATRO DE LAS ESTACIONES

El Irrepresentable Paseo de Buster Keaton
19 – 23 MARS 2019

El irrepresentable paseo de Buster Keaton

El irrepresentable paseo de Buster Keaton är en uttrycksfull historia om omöjlig kärlek av Teatro de las Estaciones från Kuba. En komplex berättelse, liksom alla kärlekshistorier. Med hjälp av musik och koreografi tar föreställningen oss till en surrealistisk värld, baserad på Federico García Lorcas verk.

”Rubén Darío Salazar skapar en visuell dikt som bryter ner språkets grammatik. Enbart ljudet, de outtalade orden, slingorna av stavelser som spelar med föremål och artefakter förvandlas till tecken med flertalet betydelser. Det är en sällsynt utveckling av Lorcas originaltext.”– Ulises Rodríguez Febles, Dramatiker

Med små medel och spännande rekvisita förflyttas vi mellan olika rum och omgivningar. Föreställningens tema är poesi av främst Lorca, men även utav andra spanska konstnärer och poeter som exempelvis Pablo Neruda och Luis Buñuel. Vi kommer att få höra bland annat Nina Simone, Leonard Cohen och Louis Armstrong som tillsammans med hjälp av teaterns rika språk tar oss på ett visuellt äventyr. Iván García och María Laura German för med lekfullhet föreställningen framåt med en modern skildring av berättelsen.

Teatro de las Estaciones grundades 1994 i Matanzas, Kuba, och är en teatergrupp vars arbete fokuseras på skådespeleri och figurteater samt produktion av audiovisuellt material. Gruppen har vunnit flertalet priser på Kuba, och på internationella figur- och teaterfestivaler ibland annat Spanien, Frankrike, Martinique, Brasilien, Ecuador, Kina och USA.

Konstnärlig Ledning / Regi / Manus: Rúben Dario Salazar
Originaltext: Federico García Lorca
Scenografi: Zenén Calero
Ljud- Och Ljusteknik: Zenén Calero
Grafisk Design: Johann Enrique Trujillo
Koreografi: Yadiel Dúran
Skådespelare: Iván Lázaro García Díaz, Maria Laura Germán Aguíar

Teater Sesam välkomnar alla artister, från musikkonsert till performance, att komma och uppträda hos oss. Syftet med vårt gästspelsprogram är att ge utrymme till nya generationer av konstnärer och kulturutövare samt skapa nya relationer med unga scenkonstnärer för framtida samarbeten. Är du intresserad av att gästa vår scen? Kontakta oss för mer information här.