TEATRO DE LAS ESTACIONES

El Irrepresentable Paseo de Buster Keaton
19 – 23 MARS 2019

El irrepresentable paseo de Buster Keaton

El irrepresentable paseo de Buster Keaton är en uttrycksfull historia om omöjlig kärlek av Teatro de las Estaciones från Kuba. En komplex berättelse, liksom alla kärlekshistorier. Med hjälp av musik och koreografi tar föreställningen oss till en surrealistisk värld, baserad på Federico García Lorcas verk.

”Rubén Darío Salazar skapar en visuell dikt som bryter ner språkets grammatik. Enbart ljudet, de outtalade orden, slingorna av stavelser som spelar med föremål och artefakter förvandlas till tecken med flertalet betydelser. Det är en sällsynt utveckling av Lorcas originaltext.”– Ulises Rodríguez Febles, Dramatiker

Med små medel och spännande rekvisita förflyttas vi mellan olika rum och omgivningar. Föreställningens tema är poesi av främst Lorca, men även utav andra spanska konstnärer och poeter som exempelvis Pablo Neruda och Luis Buñuel. Vi kommer att få höra bland annat Nina Simone, Leonard Cohen och Louis Armstrong som tillsammans med hjälp av teaterns rika språk tar oss på ett visuellt äventyr. Iván García och María Laura German för med lekfullhet föreställningen framåt med en modern skildring av berättelsen.

Teatro de las Estaciones grundades 1994 i Matanzas, Kuba, och är en teatergrupp vars arbete fokuseras på skådespeleri och figurteater samt produktion av audiovisuellt material. Gruppen har vunnit flertalet priser på Kuba, och på internationella figur- och teaterfestivaler ibland annat Spanien, Frankrike, Martinique, Brasilien, Ecuador, Kina och USA.

Konstnärlig Ledning / Regi / Manus: Rúben Dario Salazar
Originaltext: Federico García Lorca
Scenografi: Zenén Calero
Ljud- Och Ljusteknik: Zenén Calero
Grafisk Design: Johann Enrique Trujillo
Koreografi: Yadiel Dúran
Skådespelare: Iván Lázaro García Díaz, Maria Laura Germán Aguíar

Workshop

Figurmakaren Zenen Calero från Matanzas, Kuba håller en workshop i Puppetry Art i samband med våra föreställningar av den gästande gruppen Teatro de las Estaciones.

I samband med deras besök hålls den 21 mars en 3 timmar lång workshop på Teater Sesam, ledd av figurmakaren Zenen Calero, som kommer att lära ut tekniker inom dockmakeri och Puppetry Art som passar alla åldrar.

Tolk och svensktalande assistenter kommer att finnas på plats. Boka din plats via Kulturpunkten.

Föredrag

Hur skapar man scenkonst på Kuba? Under vilka villkor tar man sig från en idé till en färdig föreställning? Hur navigerar man i arbetsprocessen och hur lyder den kubanska kulturens regler?

Den 23 mars kl. 17:00 kommer Teatro de las Estaciones regissör och konstnärliga ledare Rubén Salazar att hålla i ett föredrag, där han berättar om scenkonst på Kuba och Puppetry Art. Tolk kommer att finnas på plats.

60 platser tillgängliga. Föredraget är gratis och kräver föranmälan. Anmälan görs direkt till Teater Sesam.

Teater Sesam välkomnar alla artister, från musikkonsert till performance, att komma och uppträda hos oss. Syftet med vårt gästspelsprogram är att ge utrymme till nya generationer av konstnärer och kulturutövare samt skapa nya relationer med unga scenkonstnärer för framtida samarbeten. Är du intresserad av att gästa vår scen? Kontakta oss för mer information här.