Möt oss som arbetar på Teater Sesam. Vi har en kärna av medarbetare som återkommer i olika projekt år efter år samtidigt som vi tar in ny personal och idéer inför nya föreställningar.

Nasrin Barati

Grundare / Konstnärlig ledare
Nasrin Barati är utbildad skådespelare och dockspelare vid Konst- och TeaterUniversitetet i Teheran 1981-1987. Nasrin har regisserat och skrivit de flesta av Teater Sesams pjäser sedan teatern grundades 1987 i Göteborg. Hon leder arbetet med tillverkning av skuggspel, docktillverkning och scenografi. Det finns få saker på teatern som Nasrin inte har ett finger med i. Hon är teaterns hjärta och själ.

Golnosh Hosseini

Producent / Skulptör
Golnosh har hand om grafiskt material på Teater Sesam. Efter konstnärliga utbildningar i både fri konst och dans ansvarar hon också för rörelseträning och skulptural utformning av figurer. Hon har sedan 2018 även arbetat som producent.

Jonas Franke-Blom

Kompositör
Jonas är kompositör och tog examen vid Musikhögskolan i Göteborg 1995 och har sedan dess arbetat med teater och musikdramatik. Han har samarbetat med Teater Sesam sedan 2001 i flertalet produktioner.

Karl Wassholm

Tekniker
Karl Wassholm är frilansande ljuddesigner, ljudtekniker, kompositör och musiker. De senaste 10 åren har han jobbat med ett flertal frigrupper och institutionsteatrar i Göteborg, och runt om i Sverige. I höst är Karl aktuell i föreställningarna Maktens Doft och Den Girige.

Jenny Holmlund

Kostymör
Jenny Holmlund är konceptdesigner och konstnär och driver sitt eget märke JENNYVEXALA med inriktning på handgjorda väskor och accessoarer. Jenny frilansar inom scenkostym/attribut inklusive backdrops för teater och artister. På Teater Sesam är Jenny aktuell med uppsättningen av föreställningen Maktens Doft.

Julia Söder

Rekvisitör

Golshan Cowan

Illustratör
Golshan Cowan är en återkommande illustratör i Teater Sesams verksamhet baserad i Sydney, Australien. Hon har en kandidat i digital animation från JMC Academy i Sydney. Hon har designat grafik och figurer till våra aktuella föreställningarn Vägen till Bolero, Katitzi, Varför Inte! och Maktens Doft.

Alexander Hopman Lilja

Skådespelare
Alexander är utbildad på Fridhems folkhögskolas teaterlinje samt Göteborgs universitet och har arbetat på Sesam sedan 2014. Under hösten är Alexander aktuell i Varför Inte! och Maktens Doft, samt i våra turnéföreställningar.

Malin Samuelsson

Skådespelare
Malin har studerat teater sedan gymnasiet och fortsatte sina studier på teaterlinjen vid Fridhems Folkhögskola. Under hösten är Malin aktuell i alla våra föreställningar på egen scen, samt på turné.

Tord Hansson

Skådespelare
Tord Hansson är född och uppvuxen i Åkarp utanför Malmö. Efter examen från Balettakademien i Göteborg 2012 har han jobbat i en rad olika produktioner både i Sverige och utomlands t.ex. Jesus Christ Superstar, Blodsbröder, Dåliga Mänskor, Les Misérables och Something Rotten. I höst är han aktuell i vår föreställning Den Girige.