Möt oss som arbetar på Teater Sesam. Vi har en kärna av medarbetare som återkommer i olika projekt år efter år samtidigt som vi tar in ny personal och idéer inför nya föreställningar.

Nasrin Barati

Grundare / Konstnärlig ledare
Nasrin Barati är utbildad skådespelare och dockspelare vid Konst- och TeaterUniversitetet i Teheran 1981-1987. Nasrin har regisserat och skrivit de flesta av Teater Sesams pjäser sedan teatern grundades 1987 i Göteborg. Hon leder arbetet med tillverkning av skuggspel, docktillverkning och scenografi. Det finns få saker på teatern som Nasrin inte har ett finger med i. Hon är teaterns hjärta och själ.

Elin Axelsson

Producent
Elin tog examen vid Högskolan i Halmstad 2013 där hon studerade Kultur och Kommunikation. Hon har sedan dess arbetat som projektledare för en rad olika kulturarrangemang huvudsakligen i Skåne och Halland och är sedan hösten 2018 producent på Teater Sesam.

Golnosh Hosseini

Skulptör / Producent
Golnosh har hand om grafiskt material på Teater Sesam. Efter konstnärliga utbildningar i både fri konst och dans ansvarar hon också för rörelseträning och skulptural utformning av figurer. Hon har sedan 2018 även arbetat som producent.

Jonas Franke-Blom

Kompositör
Jonas är kompositör och tog examen vid Musikhögskolan i Göteborg 1995 och har sedan dess arbetat med teater och musikdramatik. Han har samarbetat med Teater Sesam sedan 2001 i flertalet produktioner.

Jesper Berger

Ljusdesigner
Jesper har studerat teater vid Göteborgs Universitet samt på Nordiska Teaterskolan och Tokalynga Teaterakademi. Han var med och startade upp den fria teatergruppen Ensemble Bröl i Göteborg, samt arbetat som tekniker för Konstkollektivet Snö. Under våren ses hans ljussättning i föreställningen Varför Inte!

Golshan Cowan

Illustratör
Golshan Cowan är en återkommande illustratör i Teater Sesams verksamhet baserad i Sydney, Australien. Hon har en kandidat i digital animation från JMC Academy i Sydney. Hon har designat grafik och figurer till föreställningarna Vägen till Bolero, Katitzi, Puttrik samt Varför Inte!.

Karl Wassholm

Ljus- och ljudtekniker
Karl Wassholm är frilansande ljuddesigner, ljudtekniker, kompositör och musiker. De senaste 10 åren har han jobbat med ett flertal frigrupper och institutionsteatrar i Göteborg, och runt om i Sverige. Varför inte! är Karls första produktion på Teater Sesam.

Alexander Hopman Lilja

Skådespelare
Alexander är utbildad på Fridhems folkhögskolas teaterlinje samt Göteborgs universitet och har arbetat på Sesam sedan 2014. Inför våren är Alexander aktuell i Varför Inte!, samt på turné med Katitzi och Vägen till Bolero.

Malin Samuelsson

Skådespelare Malin har studerat teater sedan gymnasiet och fortsatte sina studier på teaterlinjen vid Fridhems Folkhögskola. Inför våren är Malin aktuell i Varför Inte!, samt på turné med Katitzi och Vägen till Bolero.