Personal

Nasrin Barati

Grundare, Konstnärlig ledare

Nasrin Barati är utbildad skådespelare och dockspelare vid Konst- och TeaterUniversitetet i Teheran 1981-1987. Nasrin har regisserat och skrivit de flesta av Teater Sesams pjäser sedan teatern grundades 1987 i Göteborg. Hon leder arbetet med tillverkning av skuggspel, docktillverkning och scenografi. Det finns få saker på teatern som Nasrin inte har ett finger med i. Hon är teaterns hjärta och själ.

Jesper Berger

Ljud- och ljusdesigner

 

Jesper har studerat teater vid Göteborgs Universitet samt på Nordiska Teaterskolans och Tokalynga Teaterakademi. Hösten 2014 var han med och startade upp den fria teatergruppen Ensemble Bröl i Göteborg där han under våren 2015 regisserade och gjorde ljus och video till föreställningen VI LEVER. Han har dessutom arbetat som tekniker för Konstkollektivet Snö. Tidigare har Jesper ansvarat för ljus och ljud i föreställningarna Puttrik, Vägen till Bolero, Shadow Symphony samt Fairytale in shadow. Hösten 2017 var Jesper med och gjorde ljus för Katitzi samt som kompositör i The Mysterious Shadow.

Ger Olde Monnikhof

Scenograf

Ger är en frilansande scenograf i Göteborg som byggt scenografi på dom flesta frigrupper i staden.
Ger var hösten 2017 scenograf för Teater Sesams uppsättning av Katitzi.

Golnosh Hosseini

Skulptör/Producent

 

 

 

Jenny Holmlund

Kostymör / Publikvärd

Jenny Holmlund är utbildad designer vid Högskolan för Design och Konsthantverk 1999-2005 och konstnär vid Nordiska konstskolan i Karleby, Finland, 1995-1997. Jenny har lång erfarenhet från second-hand branschen och driver sedan 2013 eget märke, JENNYVEXALA, där fokus ligger på up-cyclade och handgjorda accessoarer samt olika konstnärliga frilansuppdrag. På Teater Sesam är Jenny hösten 2017 aktuell med uppsättningen av föreställningen Katitzi.

Golshan Cowan

Illustratör

Golshan Cowan är en återkommande illustratör i Teater Sesams verksamhet baserad i Sydney, Australien. Hon har en kandidat i digital animation från JMC Academy i Sydney och en kärlek till mat och historieberättande. Växte upp på en teater, mognade inom restaurang och stadgade sig med sin penna och färger. Idag spenderar hon sina dagar ritandes eller med matlagning, och försöker för det mesta komma ihåg att stanna och lukta på blommorna. Hon har designat grafik och figurer till föreställningarna Vägen till Bolero samt Puttrik.

 

Jonas Franke-Blom

Kompositör

Alexander Hopman Lilja

Skådespelare

Alexander är utbildad på Fridhems folkhögskolas teaterlinje samt Göteborgs universitet. Tidigare på Teater Sesam har han medverkat i Ringaren i Notre Dame, Vägen till Bolero, Don Quijote, Puttrik, Shadow Symphony, Fairytale in Shadow, Katitzi samt The Mysterious Shadow.