Personal

Nasrin Barati

Grundare, Konstnärlig ledare

Nasrin Barati är utbildad skådespelare och dockspelare vid Konst- och TeaterUniversitetet i Teheran 1981-1987. Nasrin har regisserat och skrivit de flesta av Teater Sesams pjäser sedan teatern grundades 1987 i Göteborg. Hon leder arbetet med tillverkning av skuggspel, docktillverkning och scenografi. Det finns få saker på teatern som Nasrin inte har ett finger med i. Hon är teaterns hjärta och själ.

Kajsa Ljusegren

Producent

Kajsa är producent på Teater Sesam sedan 2018. Hon har en masterexamen i teatervetenskap från Göteborgs Universitet och förutom teater har hon bland annat studerat musik, pedagogik, projektledning och organisationsvetenskap. Hon är utbildad teaterpedagog i botten och har arbetat som det ett par år. Utöver det har hon också arbetat som producent hos ett par fria teatergrupper, regisserat ett Chalmersspex, frilansat som musiker, pedagog, regissör och skribent. Hon är en av grundarna till den ideella föreningen Vilja Produktion som tillsammans med RUM driver ett flertal projekt för att främja ungas eget skapande.

Golnosh Hosseini

Skulptör/Producent

 

 

 

Jesper Berger

Ljud- och ljusdesigner

Jesper har studerat teater vid Göteborgs Universitet samt på Nordiska Teaterskolans och Tokalynga Teaterakademi. Hösten 2014 var han med och startade upp den fria teatergruppen Ensemble Bröl i Göteborg där han under våren 2015 regisserade och gjorde ljus och video till föreställningen VI LEVER. Han har dessutom arbetat som tekniker för Konstkollektivet Snö. På Teater Sesam är Jesper våren 2017 aktuell med föreställningen Puttrik, Vägen till Bolero samt Shadow Symphony.

Emelié Sterner

Skådespelare

Emelié är utbildad skådespelare vid Wendelsbergs teater- och skolscen. Hon är grundare av och driver frigruppen Anstalten, Göteborg. Emelié har tidigare medverkat i Ringaren i Notre Dame, Bokens hemlighet, Don Quijote och Lilla Drömspelet på Teater Sesam och är aktuell i föreställningen Puttrik, Vägen till Bolero samt nya föreställningen Shadow Symphony.

Alexander Hopman Lilja

Skådespelare

Alexander är utbildad på Fridhems folkhögskolas teaterlinje samt Göteborgs universitet. Tidigare har han medverkat i Ringaren i Notre Dame, Vägen till Bolero, Don Quijote, Puttrik, Shadow Symphony, Fairytale in Shadow, Katitzi samt The Mysterious Shadow
här på Teater Sesam.

Jonny Berg

Skådespelare

Jonny är utbildad inom teater och dans på bland annat Karlstads universitet och Göteborgs universitet. Just nu kan ni se honom i turnéföreställningen Lilla Drömspelet.

Jenny Holmlund

Kostymör / Publikvärd

Jenny Holmlund är utbildad designer vid Högskolan för Design och Konsthantverk 1999-2005 och konstnär vid Nordiska konstskolan i Karleby, Finland, 1995-1997. Jenny har lång erfarenhet från second-hand branschen och driver sedan 2013 eget märke, JENNYVEXALA, där fokus ligger på up-cyclade och handgjorda accessoarer samt olika konstnärliga frilansuppdrag. På Teater Sesam är Jenny hösten 2017 aktuell med uppsättningen av föreställningen Katitzi.

Golshan Cowan

Illustratör

Golshan Cowan är en återkommande illustratör i Teater Sesams verksamhet baserad i Sydney, Australien. Hon har en kandidat i digital animation från JMC Academy i Sydney och en kärlek till mat och historieberättande. Växte upp på en teater, mognade inom restaurang och stadgade sig med sin penna och färger. Idag spenderar hon sina dagar ritandes eller med matlagning, och försöker för det mesta komma ihåg att stanna och lukta på blommorna. Hon har designat grafik och figurer till föreställningarna Vägen till Bolero samt Puttrik.

 

Jonas Franke-Blom

Kompositör

Ger Olde Monnikhof

Scenograf