PERSONAL

Vi är Sesam

Nasrin Barati

Grundare, Konstnärlig ledare

Nasrin Barati är utbildad skådespelare och dockspelare vid Konst- och TeaterUniversitetet i Teheran 1981-1987. Nasrin har regisserat och skrivit de flesta av Teater Sesams pjäser sedan teatern grundades 1987 i Göteborg. Hon leder arbetet med tillverkning av skuggspel, docktillverkning och scenografi. Det finns få saker på teatern som Nasrin inte har ett finger med i. Hon är teaterns hjärta och själ.

Elin Axelsson

Producent

Elin tog examen vid Högskolan i Halmstad 2013 där hon studerade Kultur och Kommunikation. Hon har sedan dess arbetat som projektledare för en rad olika kulturarrangemang huvudsakligen i Skåne och Halland och är sedan hösten 2018 producent på Teater Sesam.

Golnosh Hosseini

Skulptör/Producent

Golnosh har hand om grafiskt material på Teater Sesam. Efter konstnärliga utbildningar i både fri konst och dans ansvarar hon också för rörelseträning och skulptural utformning av figurer. Hon har sedan 2018 även arbetat som producent.

 

 

Jonas Franke-Blom

Kompositör

Jonas är kompositör och tog examen vid Musikhögskolan i Göteborg 1995 och har sedan dess arbetat med teater och musikdramatik. Han har samarbetat med Teater Sesam sedan 2001 i flertalet produktioner.

Jesper Berger

Ljusdesigner

Jesper har studerat teater vid Göteborgs Universitet samt på Nordiska Teaterskolan och Tokalynga Teaterakademi. Hösten 2014 var han med och startade upp den fria teatergruppen Ensemble Bröl i Göteborg. Han har dessutom arbetat som tekniker för Konstkollektivet Snö. På Teater Sesam har Jesper varit aktuell med föreställningarna Puttrik, Vägen till Bolero samt Shadow Symphony. Under hösten ses hans ljussättning i föreställningen Varför Inte!

Golshan Cowan

Illustratör

Golshan Cowan är en återkommande illustratör i Teater Sesams verksamhet baserad i Sydney, Australien. Hon har en kandidat i digital animation från JMC Academy i Sydney. Hon har designat grafik och figurer till föreställningarna Vägen till Bolero, Katitzi, Puttrik samt Varför Inte!.

 

Erik Kaa Hedberg

Skådespelare

Erik är utbildad på Teaterhögskolan i Luleå 2015-2018 och Fridhems Folkhögskola 2010-2012. Han har arbetat med improvisationsteater både före, under och efter studierna i Luleå. Tidigare på Teater Sesam har han medverkat i Fairytale in Shadow och inför hösten är Erik på turné med Vägen till Bolero.

 

 

Alexander Hopman Lilja

Skådespelare

Alexander är utbildad på Fridhems folkhögskolas teaterlinje samt Göteborgs universitet. Tidigare på Teater Sesam har han medverkat i Ringaren i Notre Dame, Vägen till Bolero, Don Quijote, Puttrik, Shadow Symphony, Fairytale in Shadow, Katitzi samt The Mysterious Shadow. Inför hösten är Alexander aktuell i Varför Inte!, samt på turné med Katitzi och Vägen till Bolero.

Malin Samuelsson

Skådespelare

Malin har studerat teater sedan gymnasiet och fortsatte sina studier på teaterlinjen vid Fridhems Folkhögskola. Inför hösten är Malin aktuell i Varför Inte!, samt på turné med Katitzi och Vägen till Bolero.

Karl Wassholm

Ljus- och ljudtekniker

Karl Wassholm är frilansande ljuddesigner, ljudtekniker, kompositör och musiker. De senaste 10 åren har han jobbat med ett flertal frigrupper och institutionsteatrar i Göteborg, och runt om i Sverige. På meritlistan finns Gothenburg English Studio Theatre, Masthuggsteatern, RISK-Teatern, Västanå Teater, SäffleOperan, och Lilla Beddinge Teater, med flera. Varför inte! är Karls första produktion på Teater Sesam.