Möt oss som arbetar på Teater Sesam. Vi har en kärna av medarbetare som återkommer i olika projekt år efter år samtidigt som vi tar in ny personal och idéer inför nya föreställningar.

Nasrin Barati

Grundare / Konstnärlig ledare
Nasrin Barati är utbildad skådespelare och dockspelare vid Konst- och Teateruniversitetet i Teheran 1981-1987. Nasrin har regisserat och skrivit de flesta av Teater Sesams pjäser sedan teatern grundades 1987 i Göteborg. Hon leder arbetet med tillverkning av skuggspel, docktillverkning och scenografi. Det finns få saker på teatern som Nasrin inte har ett finger med i. Hon är teaterns hjärta och själ.

Golnosh Hosseini

Producent / Skulptör
Golnosh är producent för Teater Sesam och är vår primära kontakt utåt samt sköter stora delar av det grafiska materialet. Hon står även för majoriteten av tillverkning för masker och figurer för våra produktioner de senaste åren.

Jonas Franke-Blom

Kompositör
Jonas är en erfaren kompositör som sedan examen från Musikhögskolan i Göteborg 1995 har arbetat med teater och musikdramatik. Sedan 2001 har han samarbetat med Teater Sesam i flertalet produktioner.

Fernando Melo

Koreograf
Fernando är koreograf och regissör med en lång katalog av verk skapade för dans-, teater- och opera-kompanier världen över. Efter studier på Ballettakademie der Wiener Staatsoper i Österrike har han arbetat över hela Europa. I Sverige har han bl.a. koreograferat för Göteborgsoperans Danskompani samt Skånes Dansteater. Hos oss är han aktuell medverkande i våra föreställningar Det Lilla Blå” och ”Blue”.

Lilly Häggbom

Kostymör
Lilly gick ut Scenkostym och historiska dräkter på Tillskärarakademin i Göteborg, 2018.
Sedan dess har hon bland annat jobbat på Norrbottensteatern och gjort kostym till Teaterhusets sommarspel i Mölndal. Hos oss är hon aktuell medverkande i våra föreställningar ”Det Lilla Blå” och ”Blue”.

Yifan Wang

Scenograf
Yifan är en Göteborgsbaserad, frilansande scenografidesigner. Hon har studerat scenografi på Shanghai Theatre Academy och Child Culture Design på HDK. Hon har även jobbat med olika teaterprojekt i Kina, Norge och Sverige. Hos oss är hon aktuell medverkande i våra föreställningar ”Blue” och ”Det Lilla Blå”.

Golshan Cowan

Illustratör / Animatör
Golshan Cowan är en återkommande illustratör i Teater Sesams verksamhet baserad i Sydney, Australien. Hon har läst digital animation från JMC Academy i Sydney och har gjort illustrationer för grafik och figurer till våra aktuella föreställningar.

Mika Lövsén

Rekvisitör
Mika har studerat pedagogik och konst med fokus på bildberättande och återbruk. Hen frilansar på flera fria teatrar och arbetar återkommande med ungdomsverksamhet i Göteborg. Hos oss är hen aktuell medverkande i vår föreställning ”Blue”.

Jakob Lejonhielm

Dekormakare
Jakob är en Göteborgsbaserad grafiker och nyligen examinerad dekormålare. Han har gjort praktik på bl.a. Stockholms Kungliga Opera och Megalodon Creations, samt arbetat på Borås Stadsteater. Hos oss är han aktuell medverkande i vår föreställning ”Blue”.

Beda Åsbrink

Dansare
Beda är examinerad från Balettakademien i Göteborg och har arbetat med flertal frilansprojekt i Göteborg. Bland annat har hon arbetat med Liza Penkova, gjort soloframträdande i textildesignern Sofie Solvhojs projekt, och flertalet verk av Takuya Fujisawa som turnerat i Sverige och Norden. Hos oss är hon aktuell medverkande i vår föreställning ”Blue”.

Oliver Mahar

Dansare
Oliver är dansare från Storbritannien, baserad i Sverige och har verkat professionellt i över tio år, både som frilansare och för kompanier, nu senast för koreograf Örjan Andersson i samverkan med Jönköpings Sinfonietta och USA-baserade Nichole Canuso Dance Company. Hos oss är han aktuell medverkande i våra föreställningar ”Blue” och ”Det Lilla Blå”.

 Stina Joliden

Dansare
Stina är utbildad vid Iwanson International School of Contemporary dance i München och examinerades 2020 från Balettakademien i Göteborg. Efter examen har hon bl.a arbetat som koreograf för Rättviks Kultursällskap. Hos oss är hon aktuell medverkande i våra föreställningar ”Blue” och ”Det Lilla Blå”.