Möt oss som arbetar på Teater Sesam. Vi har en kärna av medarbetare som återkommer i olika projekt år efter år samtidigt som vi tar in ny personal och idéer inför nya föreställningar.

Nasrin Barati

Grundare / Konstnärlig ledare
Nasrin Barati är utbildad skådespelare och dockspelare vid Konst- och Teateruniversitetet i Teheran 1981-1987. Nasrin har regisserat och skrivit de flesta av Teater Sesams pjäser sedan teatern grundades 1987 i Göteborg. Hon leder arbetet med tillverkning av skuggspel, docktillverkning och scenografi. Det finns få saker på teatern som Nasrin inte har ett finger med i. Hon är teaterns hjärta och själ.

Golnosh Hosseini

Producent / Skulptör
Golnosh har hand om grafiskt material på Teater Sesam. Efter konstnärliga utbildningar i både fri konst och dans ansvarar hon också för rörelseträning och skulptering av figurer. Hon har sedan hösten 2019 även arbetat som producent.

Jonas Franke-Blom

Kompositör
Jonas är kompositör och tog examen vid Musikhögskolan i Göteborg 1995 och har sedan dess arbetat med teater och musikdramatik. Han har samarbetat med Teater Sesam sedan 2001 i flertalet produktioner.

Karl Wassholm

Ljusdesign
Karl Wassholm är frilansande ljus och ljuddesigner, ljudtekniker, kompositör och musiker. De senaste 10 åren har han jobbat med ett flertal frigrupper och institutionsteatrar i Göteborg, och runt om i Sverige. I vår Karl arbete aktuellt i föreställningen Den Girige.

Golshan Cowan

Illustratör / Animatör
Golshan Cowan är en återkommande illustratör i Teater Sesams verksamhet baserad i Sydney, Australien. Hon har en kandidat i digital animation från JMC Academy i Sydney. Hon har designat och illustrerat grafik och figurer till våra aktuella föreställningar.

Alexander Hopman Lilja

Skådespelare
Alexander är utbildad på Fridhems folkhögskolas teaterlinje samt Göteborgs universitet och har arbetat på Sesam sedan 2014.

Filip Jerlin

Skådespelare
Efter att Filip våren 2018 gick ut Katrinebergs Folkhögskola har han frilansat i en rad olika produktioner som skådespelare. Utöver det jobbar han som akrobatik- och cirkuslärare. Filip är under våren aktuell hos Teater Sesam i Den Girige.

Malin Samuelsson

Skådespelare
Malin har studerat teater sedan gymnasiet och fortsatte sina studier på teaterlinjen vid Fridhems Folkhögskola. Under våren är Malin aktuell i alla våra föreställningar på egen scen, samt på turné.

Simon Eriksson

Skådespelare
Simon har studerat på Katrinebergs folkhögskola 2016 – 2018 och har därefter frilansat som skådespelare och medverkat i både filmproduktioner och teaterproduktioner. Under våren är Simon är aktuell i bebisföreställningen ”En liten stjärna”.