Lilla Alice i underlandet

2011 tog Teater Sesam sig an Lewis Carolls fantasi- och lekfulla saga som trollbundit barn i mer än 100 år. Med skuggspel, dockor, projektioner och egenkomponerad musik skapades en magisk föreställning som förflyttade publiken in i en annan värld där lek och fantasi regerade!

 Under några hektiska minuter på morgonen, vid ett frukostbord någonstans i världen möter vi Alice. Hennes mamma och pappa skyndar med frukost och påklädning för att hinna med till jobb och förskola, i all stress glöms Alice kvar vid frukostbordet och mamma och pappa har hastat iväg till jobbet. Men, med sin lek klarar sig Alice utmärkt och med kraften av sin fantasi tar hon med oss in i Lewis Carolls surrealistiska och ologiska värld, fylld av dramatik, spännande figurer och hisnande äventyr.

MEDVERKANDE

REGI: NASRIN BARATI MANUS: NASRIN BARATI EFTER LEWIS CARROLLS ”ALICE I UNDERLANDET” SKÅDESPELARE: ANNA ENGBERG, LISA JOHANSSON KOMPOSITÖR / LJUDDESIGN: JONAS FRANKE-BLOM TEKNIK / LJUSDESIGN: ROBERT CARLSSON, NASRIN BARATI ILLUSTRATION: HENNING CEDMAR BRANDSTEDT FIGURTILLVERKNING: NASRIN BARATI, ARTHUR RAGNARSSON SKUGGFIGURER: NASRIN BARATI KOSTYM / PUBLIKVÄRD: ANNA RUCKMAN PRODUCENT: ANDREAS JOHANSSON

 

”Lilla Alice i Underlandet, som vänder sig till tvååringar och uppåt, är ett bra exempel på hur makalös fantasins kraft är och barnen som sitter som uppslukade framför den lilla scenen håller nog med”

 

– Mariana Filip, Göteborgs Fria Tidning

RINGAREN I NOTRE DAME

Ringaren i Notre Dame

Genom den mångbegåvade Esmeralda och den tillbakadragna Quasimodo får vi bevittna två utsatta människors hårda kamp för överlevnad i 1400-talets Paris. Quasimodo har levt ett ensamt liv instängd i Notre Dames katedral med klockorna och Gargoylerna som enda sällskap vid sidan om sin beskyddare och till lika nemesis, ärkediakonen Claude Frollo. I sitt möte med Esmeralda väcks något till liv i Quasimodos själ när han för första gången upplever äkta vänskap och medlidande.

Manus / Regi / Konstnärlig Ledning: Nasrin Barati
Originaltext: Victor Hugo
Scenografi: Nasrin Barati, Robert Carlsson, Per-Anders Karlsson
Skulptur: Arthur Ragnarsson
Dekormåleri: Ulrika Lundgren
Ljus- och ljudteknik: Robert Carlsson, Gillis Bondesson
Komposition: Jonas Franke-Blom
Kostym: Anna Sefve
Illustration: Henning Cedmar-Brandstedt
Masktillverkning: Henning Cedmar-Brandstedt, Nasrin Barati
Skuggfigurer: Nasrin Barati
Skådespelare: Peter Jägbring, Emelié Sterner, Alexander Hopman Lilja
Producent: Andreas Johansson, Anna Sefve

”Att besöka Teater Sesam är att kliva in i en annan värld. Nasrin Barati och Teater Sesam vet hur man tar en klassiker och trollar fram dockteater med relevans för barn, här och nu. […]Vissa scener illustreras med ett skuggspel som andas medeltid. Mycket stämningsfullt, och ett klokt sätt att avdramatisera otäcka scener utan att censurera dem”

– Liv Landell, Expressen GT
Läs hela recensionen