VÄGEN TILL BOLERO

Vägen till Bolero

På en liten teater repeterar en liten orkester ett stort stycke musik. Alla musikerna har olika förutsättningar liksom olika instrument, men de har också något gemensamt, att framföra Maurice Ravels klassiska stycke Bolero. Men hur skall det gå för den lilla strävsamma orkestern när särintressen och allmänmänskliga problem uppstår i gruppen? Kommer violinisterna kunna lära sig stycket? Och varför kommer trombonisten alltid sent till repetitionerna? Kommer flöjtisten att hitta sin klaff, och stråkarna, kan de samsas över ordningen som den redan pressande dirigenten vill ha?

Idag sker de flesta barns möte med den klassiska musiken genom film eller tv-spel där musiken skapar en bakgrund eller fond för ett annat medium. Med föreställningen “Vägen till Bolero” vill Teater Sesam genom en lekfull presentation avdramatisera mötet med den klassiska musiken. Vi vill ge barn möjlighet att komma i kontakt med symfoniska instrument, både visuellt och musikaliskt, samt ett tillfälle för barnen att fascineras över den magiska värld som en orkester kan skapa.

Manus / Regi / Konstnärlig Ledning: Nasrin Barati
Scenografi: Nasrin Barati, Robert Carlsson
Teknik: Robert Carlsson
Komposition: Jonas Franke-Blom
Originalkomposition: Maurice Ravel
Musiker: Lene Skomedal, Anna Svensdotter, Nicklas Rydh, Cecilia Hultkratz, Helena Ericsson, Love Nilsson
Kostym: Anna Sefve
Illustration: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Arthur Ragnarsson
Instrumenttillverkning: Jonas Franke-Blom

”Nasrin Barati har med ”Vägen till Bolero” skapat en riktig pärla och bjuder på folkbildande, njutbar och humoristisk dockteater […] Med utgångspunkt i Ravels klassiska mästerverk ”Bolero” får publiken följa en brokig dockorkesters öden och äventyr under generalrepet inför en storpremiär.”

– Liv Landell, Expressen GT
Läs hela recensionen