Don Quijote

Hösten 2015 hade Don Quijote storslagen urspremiär på Teater Sesam och spelades till våren 2015. Manuset är skrivet av Nasrin Barati och baserad på romanen Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha av Miguel- de Cervantes.

Don Quijote var den sista föreställningen i Teater Sesams trilogi om våld. Med  glimten i ögat ville vi visa på våldets oändliga meningslöshet. Berättelsen om Don Quijote tog oss med på ett humoristiskt och absurt äventyr men vi ville även att föreställningen skulle få oss att blicka mot vår inre Don Quijote. För oss på Teater Sesam öppnar berättelsen också för frågeställningar om vilka inbillade fienden vi kan bära med oss inombords, och vilka ideal eller normer som driver en person till att utöva våld. Don Quijote skrevs under 1600-talets mitt men dess teman är i hög grad aktuella än idag.

Den fattiga adelsmannen Don Quijote sitter på sin kammare och förläser sig på ärofyllda riddarromaner. Förblindad av att vinna ära och sin älskade Dulcineas kärlek övertygar han bonden Sancho Panza att följa med honom som sin väpnare. Tillsammans rider de ut i världen på en irrfärd fylld av Don Quijotes galenskap och inbillade hjältemod.

MEDVERKANDE

MANUS,REGI OCH KONSTNÄRLIG LEDNING: NASRIN BARATI, SKÅDESPELARE:ALEXANDER HOPMAN LILJA, EMELIÉ MÜLLER, PETER JÄGBRING, SCENOGRAF: LARS UNGER, KOSTYMTECKNARE:ANNA SEFVE, KOSTYMASSISTENT/PUBLIKVÄRD:TONE HELLY HANSEN, KOMPOSITÖR/MUSIKER:EMIL PERNBLAD, ILLUSTRATION:HENNING CEDMAR-BRANDSTEDT, SKUGGFIHURER OCH ANIMATION:GOLSHAN COWAN, TEKNIKER:GILLIS BONDESSON, VERONICA BENGTSSON,  TIILVERKLING AV DOCKOR OCH FIGURER: NASRIN BARATI, ANNA DALNERT, ARTHUR RAGNARSSON, PRODUCENT: IDA JARLGREN.

”Uppsättningen värnar om romanens blandning av humor, satir och stort allvar och väcker på ett sätt som kan gå hem också hos de yngsta i publiken frågor om vilka inbillade fiender som utlöser galna handlingar idag.”

Läs hela recensionen i Alba.

Se trailer för Don Quijote här.