DON QUIJOTE

Don Quijote

Don Quijote är den sista föreställningen i Teater Sesams trilogi om våld. Med  glimten i ögat vill vi visa på våldets oändliga meningslöshet. Berättelsen om Don Quijote tar oss med på ett humoristiskt och absurt äventyr men vi vill även att föreställningen ska få oss att blicka mot vår inre Don Quijote. För oss på Teater Sesam öppnar berättelsen också för frågeställningar om vilka inbillade fienden vi kan bära med oss inombords, och vilka ideal eller normer som driver en person till att utöva våld. Don Quijote skrevs under 1600-talets mitt men dess teman är i hög grad aktuella än idag.

Den fattiga adelsmannen Don Quijote sitter på sin kammare och förläser sig på ärofyllda riddarromaner. Förblindad av att vinna ära och sin älskade Dulcineas kärlek övertygar han bonden Sancho Panza att följa med honom som sin väpnare. Tillsammans rider de ut i världen på en irrfärd fylld av Don Quijotes galenskap och inbillade hjältemod.

Konstnärlig Ledning / Regi / Manus: Nasrin Barati
Originaltext: Miguel de Cervantes
Scenografi: Lars Unger
Ljus- och ljudteknik: Gillis Bondesson, Veronica Bengtsson
Komposition / Musik: Emil Pernblad, Afra Rubino
Kostym: Anna Sefve, Tone Helly-Hansen
Illustration: Golshan Cowan, Henning Cedmar-Brandstedt
Animation: Golshan Cowan
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Anna Dalnert, Arthur Ragnarsson
Skuggfigurer: Nasrin Barati
Skådespelare: Alexander Hopman Lilja, Emelié Sterner, Peter Jägbring
Producent: Ida Jarlgren

“Uppsättningen värnar om romanens blandning av humor, satir och stort allvar och väcker på ett sätt som kan gå hem också hos de yngsta i publiken frågor om vilka inbillade fiender som utlöser galna handlingar idag.”

– Britt Nordberg, Alba
Läs hela recensionen