THE MYSTERIOUS SHADOW

The Mysterious Shadow

The Mysterious Shadow handlar om manniskors vag till kärlek i alla dess former, en vag som inte alltid ar självklar eller enkel. Vi lever alla tillsammans på en värld, så vad kostar var lycka en annan? Hur kan vi påvägen till var egen harmoni undvika att samtidigt förgöra någon annans, annorlunda an var?

Med ett episodiskt bildspråk har vi skapat en mångfacetterad dans- och teateruppsättning med inslag av skuggspel och figurteater.

Samarbetet inleddes redan i augusti 2016 när Teater Sesam fick besök av Honoh Horikawa, regissör, manus- författare och grundare av scenkonstgruppen Setagaya-Silk. Tillsammans påbörjade vi arbetet kring koncept och produktion.

Hösten 2017 akte Teater Sesam till Japan for en månads konstnärligt skapande och gemensamma repetitioner. Det kreativa arbetet skedde på Kinosaki International Art Center i kommunen Kinosaki utanför staden Toyooka. Efter en intensiv repetitionsperiod hade vi premiär på Kinosaki International Art Center, för att sedan åka till Tokyo och ha en längre spelperiod påAgora Theatre. Våren 2018 spelades sedan uppsättningen på vår hemmascen i Göteborg.

Regi / Manusbearbetning: Nasrin Barati
Manus: Honoh Horikawa
Koreografi: Kimi Takei, Golnosh Hosseini, Gustav Borehed,
Honoh Horikawa
Komposition: Jesper Berger, Kumiko Yabu
Ljusdesign: Masayuki Abe, Jesper Berger
Kostym: Jenny Holmlund
Figurtillverkning: Nasrin Barati, Golnosh Hosseini
Skådespelare / Dansare: Yusuke Kodera, Sho Nakato, Alexander Hopman Lilja, Kimi Takei, Golnosh Hosseini, Gustav Borehed, Honoh Horikawa