TROLLFLÖJTEN

Trollflöjten

Mozarts kända opera som en färgsprakande dock- och skuggteaterföreställning. Med hjälp av stavdockor och skuggspelsfigurer presenteras Mozarts lustfyllda opera. Föreställningen med Papageno, Pamina och Nattens Drottning utspelas i en inramning av praktfull 1800-tals dekor. Handlingen utspelar sig i ett fantasirike, där en mängd stora äventyr utspelar sig, tills Pamina och Papageno finner varandra och kärleken.

Föreställningen var ett samarbete med den ryska dockteatern Ryazan State Puppet Theatre, en av Rysslands största. Trollflöjten blev även nominerad till Göteborgspriset för bästa teater 1999 av Nöjesguiden.

Regi: Valeri Shadski
Dramaturgi: Peter Wanselius, Mansour Shahpar
Libretto: Emanuel Schikaneder
Översättning: Alf Henrikson
Musik: W. A. Mozart
Musikarrangemang: Per Störby
Sånger / Röster: Mia Edvardsson, Olle Pettersson, Helen Hansson, Per Störby, Kristian Wasshede, Mansour Shahpar, Nasrin Barati, Malin Hellmér, Lisa Oderstam
Ljudteknik: Pelle Frantzich
Scenograf: Arthur Ragnarsson
Ljusdesign: Per-Erik Dahlberg, Chi-Chi Liu
Scenteknik: Benoit Lafrechoux
Dockdesign: Nasrin Barati
Docktillverkning: Natasha Kuznetsova
Skuggfigurtillverkning: Nasrin Barati
Figurspel: Nasrin Barati, Eva von Hofsten, Hans Kraiten-Eriksson, Hans Brorsson
Producent: Marie Svensson

“Dockteatern Sesam spelar nu Mozarts Trollflöjten i en makalöst vacker, spännande och rolig föreställning. Dockspelet är av det slag man kan drömma om, men som man bara alltför sällan får se i Sverige…”

– Anders Thuresson, Arbetet Nyheterna

 

“…detta är en smått magisk föreställning med mästerlig dekor och traditionsenligt skuggspel…Bäst i test, Teater Sesams uppsättning av Trollflöjten.”

– Kristjan Saag, GT